Reklama
 
Blog | Lukáš Moudrý

Co je to cennost hlouposti?

Například lidem by neměli být udělovány tituly po ukončení studia na vysokých školách. Možnost zařadit se do profese, kterou vystudovali a pracovat v ní samozřejmě ano. Titul by jim měl být udělen až podle toho, jak významně přispěli ke zlepšení života lidí, jak moc pomohli, kolik užitečného vytvořili pro společnost (skrze vystudovaný obor).

Co by takové nastavení způsobilo? Uznávala by konkrétního člověka, jeho lidskost. On by byl vzorem a motivací pro ostatní. A jak to je dnes? Uznáváme titul namísto člověka. Uznáváme něco, bez ohledu na to, že jeho nositel může být nelidský idiot.

Uvědomujeme si jak dnešní společnost je utopická a jak zvráceně vnímá hodnoty? My dokážeme uznávat titul a nehledíme na nositele. Možnému idiotovi tak umožňujeme škodit lidem, skrze svou nelidskost. Povolujeme mu vstupovat do míst, ve kterých může svým idiotizmem nakazit druhé. Často to vidíme na školách, politice, zkrátka v kolektivech lidí, kteří stojí v popředí naší společnosti.

Dáváme tak možnost idiotovy stá se lídrem.

A protože nechci žít v utopickém světě, ve světě zvrácených hodnot, informuji všechny lidi o projektu všech lidí Tvořivá společnost. Ta vytváří formát společnosti po kterém všichni toužíme. Ve kterém idiot nemůže škodit ostatním lidem. Ve které idiot nemůže být lídrem. Máš pocit, že okolo tebe jsou idioti? Změň to a podporuj projekt Tvořivá společnost.

Reklama