Komentáře: Pokračování – Teď si uvědomuji, že jsme všichni měli šanci. Jsme naprostí idioti, že jsme ji nevyužili… A jediné, čeho lituji, je, že jsem dříve nic neudělal… https://blog.respekt.cz/moudry/pokracovani-ted-si-uvedomuji-ze-jsme-vsichni-meli-sanci-jsme-naprosti-idioti-ze-jsme-ji-nevyuzili-a-jedine-ceho-lituji-je-ze-jsem-drive-nic-neudelal/ Otevřený blogovací systém týdeníku Respekt Wed, 23 Aug 2023 07:17:26 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.4 Od: Anonym https://blog.respekt.cz/moudry/pokracovani-ted-si-uvedomuji-ze-jsme-vsichni-meli-sanci-jsme-naprosti-idioti-ze-jsme-ji-nevyuzili-a-jedine-ceho-lituji-je-ze-jsem-drive-nic-neudelal/#comment-180016679 Fri, 13 Jan 2023 05:20:30 +0000 https://blog.respekt.cz/?p=170064036#comment-180016679 Od: Lukáš Moudrý https://blog.respekt.cz/moudry/pokracovani-ted-si-uvedomuji-ze-jsme-vsichni-meli-sanci-jsme-naprosti-idioti-ze-jsme-ji-nevyuzili-a-jedine-ceho-lituji-je-ze-jsem-drive-nic-neudelal/#comment-180016609 Wed, 07 Dec 2022 11:38:26 +0000 https://blog.respekt.cz/?p=170064036#comment-180016609 Dobrý den Jolano,

děkuji za Váš komentář. Lidstvo během své existence stvořilo několik formátů společnosti. My si ještě vzpomínáme na komunistický, socialistický ale existuje jich spousty. Každičký formát sleduje své cíle a život v něm má pro lidi specifické klady a zápory. No a v současné době lidé na celé planetě se začínají vyjadřovat k tomu, že by chtěli žít v lepších podmínkách než žijí nyní. Chtěli by vyšší pocit bezpečí, kvalitnější a dostupnější lékařskou péči a vzdělání, více peněz, rovné příležitosti a spousty dalších věcí. A tato poptávka vedla k několika světovým konferencím, ve kterých byla objasněna příčina současných krizí a důvod, proč se to co je psáno v ústavách a zákonech nedodržuje. Je to spotřební formát – to je formát ve kterém dnes žijeme. V něm jsou na prvním místě peníze, moc a život je až někde hodně vzadu. O tom se můžete přesvědčit na vlastní kůži, když například budete potřebovat speciálnější lékařské ošetření, kdy se na Vás dostane řada. Jako odpověď na tyto konference vznikl projekt Tvořivá společnost. Jedná se tedy o formát společnosti, který také sleduje své cíle a je postaven na konceptu Osmi osnov. A dle mě, tento formát je ten, který my lidé po celou dobu naší existence chceme. Je to skutečně formát výhodný pro každého člověka. A každý se s ním může seznámit a rozhodnout se, zdali chce žít v současném formátu a nebo by raději ten „Tvořivý“ A na platformě Tvořivé společnosti se pak můžete i zaregistrovat a podpořit jej různými způsoby. Já jej podpořil tím, že o něm píši. Samozřejmě se dočtete všechny potřebné informace, které by Vás mohly zajímat. Vše je na lidech 🙂 .
Závěrem – nepíši pro Respekt, ale na jejich blogovací platformě. Zde může psát úplně každý člověk, třeba i Vy. Blog slouží k vyjádření hlasu lidí. Takže vyjadřuji své názory, potřeby, atd.

]]>
Od: Jolana Čuláková https://blog.respekt.cz/moudry/pokracovani-ted-si-uvedomuji-ze-jsme-vsichni-meli-sanci-jsme-naprosti-idioti-ze-jsme-ji-nevyuzili-a-jedine-ceho-lituji-je-ze-jsem-drive-nic-neudelal/#comment-180016608 Tue, 06 Dec 2022 11:19:16 +0000 https://blog.respekt.cz/?p=170064036#comment-180016608 Prepáčte, ale našla som si časopis s týmto názvom pri čakaní na lekára v nemocnici. Bolo tam uložených niekoľko výtlačkov. A prepáčte, to myslíte vážne, že cieľom Tvorivej spoločnosti, ktorá ako by vypadla je svet bez peňazí, bez chudoby a násilia, bez vojen a diktatúry a používaním voľne prístupnej energie pre každého?

Tak potom ma tam niekde, prosím, prihláste. Chcem byť medzi prvými, ktorých budete vyberať.

Pripomína mi to nielen zlatý socializmus ale aj diamantový komunizmus a možno nejaký škarohlíd by povedal, že utópiu, ale keď píšete pre Respekt, tak to bude určite pravda.

Ďakujem. 🙂

]]>