Reklama
 
Blog | Lukáš Moudrý

Umřeme bez léků, důchodů a domova. Je to plán!!! Změna je možná!!!

Říkám si: „Jak můžeme žít v demokracii, mít rovné možnosti a příležitosti, byť například v podnikání, když přeci na celém světě existuje velmi úzký profil lidí (asi jedno až čtyři procenta populace), který vlastní devadesát až devadesát šest procent veškerého kapitálu na zemi“

To přeci znamená, že pokud nepatřím mezi tuto Elitu, tak se přetahuji s více jak devadesáti procenty lidí o čtyři až deset procent veškerého bohatství na zemi. Chápeš, co chci říct? Že víc jak devadesát procent populace se mezi sebou přetahuje o drobeček.

Je mi tedy jasné, proč všude ve státě chybí peníze. Už chápu, že není na důchody, na zdravotní péči, na plyn a na benzín. Je mi jasné, že až nebudu moci v pokročilém věku pracovat, tak budu muset prodat dům, abych měl peníze na důchoďák. Už se mi ten obraz složil.

Jednoduše, protože existuje takový nepoměr bohatství, nemůže být demokracie. Takové jmění přece může působit na ekonomiku státu, na politiky, soudce, policii, korporace, na všechno…., takže asi všichni rovné podmínky nemáme… V takovém formátu jako je dnes, vlastně ani nemůže být postaráno o všechny lidi, byť jen ve stáří, aby měli důchod. To přeci při takovém nepoměru vlastnictví bohatství, které vytváří nepoměrné příjmy ve společnosti, ani nelze, aby všichni měli na důchody, lékařskou péči, kde bydlet, na školu, na dovolenou… .

Jak z toho ven? Samozřejmě vybudování Tvořivé společnosti. V ní je omezení kapitalizace. Ta stanoví hranice vlastnictví kapitálu na jednu rodinu. Deset milionů dolarů je postačující a nadbytek jde do společnosti, na smysluplný rozvoj. Za deset milionů dolarů si přece jachtu, domek a chatu také koupím, tak jaký je smysl se honit za dalšími a dalšími penězi?

Omezení kapitalizace způsobí, že se do společnosti vrátí lidskost. Vždyť každý i super bohatý člověk se chce smát a přátelit se. Chodit v bezpečí po ulici, bez ochranky a užívat si svobody, přátelství, společné práce, zábavy, života.

Co tedy brání se zapojit do projektu Tvořivá společnost, který právě usiluje o vytvoření formátu společnosti založeném na vysokých mravních a duchovních hodnotách. Zapoj se, na stejnojmenných webových stránkách nalezneš vše, co potřebuješ. Svět je na křižovatce, každý to cítí.

 

Reklama